1930 година в Geffrye Museum

Geffrey Museum (32)

Разходки из Лондон посети Geffrye Museum. В Geffrye Museum са изложени мебели от домове на семейства, които могат да бъдат определени като средна градска класа. Чрез предметите, с които си е служело едно семейство в определена епоха, специалистите от музея изследват как промените в обществото са повлияли върху поведението, стила, модата и вкуса на лондончани.

В музея се преминава от стая в стая, като всяка стая представя исторически период от развитието на човечеството. През 1930 г. холът е място за хранене в лондонския апартамент. Апартаментът е подходяща градска алтернатива на извънградската къща, особено за несемейни хора. Въпреки че апартаментите са малки, те са снабдени с топла вода, централно отопление и електричество, както и с големи прозорци, през които навлиза силна светлина. От 20-те години на 20 век стилът, който навлиза, се нарича модернизъм. Той се отличава с изчистени форми, без излишни детайли. Залага на повече светлина, чрез остъкляване, чрез високи, просторни помещения, плоски покриви, видими греди. Декорациите са семпли, от естествени материали, често ръчно изработени. Стените са предимно бели или в светли тонове.

Прочетете още: Geffrye Museum показва как са живели лондончани



* * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.